antet

 

 

 

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Investeşte în oameni!

 

 

Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”

Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”

Proiect: „Program de asistență antreprenorială pentru elevi”

POSDRU/175/2.1/S/151910

 

 

 

Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Tirgu Jiu a dat startul la angajari in cadrul firmelor de exercitiu din Programul de asistenta antreprenoriala pentru elevi 

 

 

Activitatile desfasurate in cadrul „Programului de asistenta antreprenoriala pentru elevi” ID 151910 continua si in aceasta luna.

Firmele de exercitiu infiintate de elevii Colegiului National „Tudor Vladimirescu” din Tirgu Jiu au inceput activitatea de recrutare in decursul lunii iulie. Sunt scoase la concurs posturi in departamentele de vanzare, contabilitate, resurse umane, marketing-IT, dar si asistent manager.

 

Expertii antreprenoriali din judet, implicati in acest proiect, au intocmit fise de interviu si de analiza a CV-urilor candidatilor, in functie de diversi paramentri:

  • Aspect CV
  • Respectare detaliere cerinte CV
  • Nivelul de pregatire
  • Interese, hobby-uri
  • Recomandari
  • Tinuta
  • Comunicare
  • Motivatie
  • Incredere in sine
  • Limbaj non-verbal

 

 

Prezentul proiect urmareste prin obiectivele asumate sa creasca gradul de participare al elevilor la viata activa. Obiectivul general al proiectului are in vedere cresterea aptitudinilor si competentelor antreprenoriale prin furnizarea de servicii de asistenta si consultanta pentru afaceri cu scopul infiintarii de firme de exercitiu de catre elevii ISCED 3, dar si cresterea gradului participarii elevilor din ani terminali la viata activa prin furnizarea serviciilor de consiliere si orientare in cariera.

 

Prin obiectivele si activitatile sale, proiectul are o abordare integrata asupra problematicii insertiei tinerilor pe piata fortei de munca. Pe de o parte, prin activitati de informare si consiliere in cariera, dar si asistenta si consultanta antreprenoriala prin care se urmareste constientizarea grupului tinta de beneficiile integrarii cat mai rapide pe piata fortei de munca si de instrumentele existente la indemana acestora. Pe de alta parte, se urmareste o sensibilizare a actorilor de pe piata fortei de munca in ceea ce priveste fenomenul privind somajul ridicat in randul tinerilor intre 16 si 24 ani prin campanii de constientizare adresate acestora. Proiectul nostru contribuie, prin obiectivele si activitatile propuse, la sprijinirea elevilor in dezvoltarea cunostintelor si aptitudinilor necesare in procesul de insertie pe piata muncii.

 

 

Persoana de contact:

Alina Niculescu

alina.niculescu@adera-romania.ro

www.adera-romania.ro

 

 

 

 

footer